L'hort del Ca n'Oriac en marxa

“L’hort és el vincle que encara ens uneix a la terra, que ens permet a tots ser agricultors, obtenir els nostres propis aliments sense recórrer al sistema monetari. L’hort ens connecta amb els nostres avantpassats” (Escutia, 2009)



L’hort escolar ens ofereix una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, cooperació, participació, autonomia i competències bàsiques de manera transversal.

A més a més, tenir un hort a l’escola afavoreix el desenvolupament individual i social de l'alumnat, i al seu benestar físic i psicològic, ja que és un espai exterior de contacte amb la natura i podem partir de l’acció i la pràctica per assolir els aprenentatges.


A partir del treball de l’hort també s’afavoreix la convivència, la cohesió de grup, el treball en equip, la cooperació i el diàleg, així com l’esperit crític i el raonament hipotètic-deductiu. L’hort ens ofereix la possibilitat de plantejar-nos preguntes contínuament, formular hipòtesis i experimentar.


"La dona del poble que riu, aquesta mil vegades més a prop de ľamor i la llibertat, que l'anacoreta que resa o el filòsof que argumenta."











Comentaris

  1. La veritat es que si, sempre que vaig al hort, recordo la meva infantessa, al camp treballant la terra amb el meus iaios, oncles i germans.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada