Projecte Grow & Flow de Versembrant a l'Institut Ca n'Oriac

Versembrant. Projecte transversal Grow&flow amb l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac de Sabadell. Durant aquests deu dies de final de trimestre hem estat treballant un munt de coses a través de les diferents disciplines del hip hop, des de l’expressió corporal i plàstica amb els tallers de Graffiti i Break dance fins a les competències lingüístiques i musicals a través de la creació d’una peça de rap. Tot això articulat al voltant de la reflexió crítica sobre una problemàtica social central escollida per cadascun dels grups classe i culminant en la realització d’un videoclip i un fanzine.


L’orientació sexual, l’adol·lescència i el bullying van ser les temàtiques escollides pels i les alumnes. La decisió es va prendre per consens, sota la premisa de treballar i fer una recerca personal i col·lectiva sobre alguna forma de discriminació que sentissin propera i vulguessin combatre. Al llarg de tot aquest procés creatiu multidisciplinar hem pogut escoltar els diferents dubtes i patiments dels i les alumnes, i acompanyar-los en la seva canalització a través de l’expressió artística.

Per tirar endavant aquest macroprojecte hem comptat amb un equip de luxe format pel Werens – al taller de graffiti-, el Levico – al taller de breakdance i a l’acompanyament coreogràfic-, el Pau i la Bittah – als tallers de rap-, les companyes de La Productora – a la realització del videoclip- i un equip docent super potent que ha estat acompanyant i participant en tot el procés.

Des de Versembrant volem felicitar i agraïr a totes les persones de l’Institut Ca n’Oriac que han participat del projecte Grow&Flow per la feina, l’energia i la motivació dedicada tots aquests dies. Sou molt grans!!

Us compartim aquesta entrevista a Ràdio Sabadell, on la Lourdes -una de les tutores- i la Nora, la Nis i l’Adrià -alumnes de 2n- comparteixen l’experiència viscuda durant aquestes dues setmanes tan intenses:


També podeu veure els videoclips finals dels tres grups: “Adolescència” (classe cian), “Mirades” (classe taronja) i “En el meu carril” (classe lila).



Comentaris