L'Institut Ca n'Oriac present al programa d'activitats del 8M de Sabadell

Enguany a Sabadell la commemoració del Dia Internacional de les Dones està dedicada a la temàtica “dones i interculturalitat”, amb l’objectiu de reivindicar les múltiples discriminacions que pateixen algunes dones pel fet de ser dones i alhora pel seu origen o procés migratori. Entre d’altres desigualtats, l’estigmatització i precarització laboral del col·lectiu, amb feines especialment vinculades a la cura i les tasques domèstiques, o la seva invisibilització als mitjans de comunicació, que sovint en mostren una imatge estereotipada. L’Institut participa amb dues fantàstiques activitats que no ens podem perdre.

PROJECCIÓ AUDIOVISUAL “BRUIXES”

16 de març, a les 18 h, al Centre Cívic de Ca n’Oriac (c. d’Arousa, 2)

Audiovisual que narra les històries paral·leles de dues dones excloses i jutjades per la societat en diferents moments històrics, una a la Catalunya del segle XVII i l’altra als nostres dies.

Realitzat per l’alumat de 3r d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac, en el marc del projecte transversal “Bruixes. Les tres de Sabadell”

DANSA TEATRALITZADA “LES 3 DE SABADELL”

17 de març, a les 19 h a la Plaça Doctor Robert

Acte de desgreuge per recuperar una part de la memòria històrica de la ciutat, recordant les tres dones jutjades i executades al segle XVII per bruixes.

Dansa per visibilitzar totes les dones migrades, excloses, sàvies, remeieres, valentes i treballadores que han estat discriminades al llarg de la Història.

Protagonitzada per l’alumat de 4t d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac.


Programa complet

Comentaris